Продукти: 500 г изчистена тиква, 1 ч.ч.
захар, 1/2 ч.л. ром, 1 ванилия.
Леко
запечени орехови ядки по желание.
Разтопено
краве масло за намазване на ръцете.
Начин на приготвяне: Изчистената тиква се настъргва на много ситно и се слага да се вари на умерен огън с 1 чаена чаша захар, докато се изпари водата и започне да се отделя от съда.
Начин на приготвяне: Изчистената тиква се настъргва на много ситно и се слага да се вари на умерен огън с 1 чаена чаша захар, докато се изпари водата и започне да се отделя от съда.
Като
изстине се прибавя ромът и ванилията. Разбърква се добре. С обилно намазнени
пръсти с краве масло оформяте топчета от сместа и оставяте на студено да стегнат.
Разтапяте 150г шоколад – млечен, черен по желание с малко захар и краве масло
и заливате изстиналите топки от тиква. Изчаквате да стегне на студено..
Готово!
Добър
апетит!
При желание може да сложите канела и
по малка орехова ядка, леко запечена. Бонбоните могат да се овавят в ситно
натрошени орехи или лешници омесени със захар.
Поздравления,Иване!Чудесно тиквено лакомство!
ОтговорИзтриванеВкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!