200 г гъби по желание /те също се задушават в мазнината/.
Начин на приготвяне: Нарежете зеленчуците на дребно. Загрейте мазнината, задушете в нея лукът, чесънът, целината, моркова и тиквичките. Добавете червеният пипер и бъркайте. После нарязаното домати и захар, чушки, картоф. Нека се задушат около 3-4 мин. Ако е сухо добавете малко от бульона. Прибавете измитият, почистен и подсушен ориз. Налейте останалият бульон, сложете черният пипер. Намалете на умерена температура, и под похлупак задушете 25-30 мин., докато омекне оризът. 10 мин. преди края добавете нарязаният патладжан и част от магданоза. Овкусете със сол. Оставете под похлупак 15 мин. на изключен нагревателен уред. Сервирайте, като поръсите отгоре с малко магданоз.
Добър апетит!
Количеството на бульонът
може да варира според Вашето желание за гъстота на ястието. Може да прибавите и
позапържено /печено/ месо или колбас.
Първа се нареждам за тази вкусотия :)
ОтговорИзтриванеЗаповядай!
ИзтриванеОоооо, Ванка, как се сети за тази вкусотия!! Толкова отдавна не съм приготвяла Славянски гювеч! Благодаря ти за подсещането!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!!
Ох, чуден е тоя гювеч, записвам си го веднага, само да се снабдя с продуктите...
ОтговорИзтриване