Начин на
приготвяне:
Настъргваме тиквата и я задушаваме с кравето масло и 3 с.л. захар. Отнема около
3-4 мин. Омесваме с канелата, след като свалим от огъня. Намазваме с мазнина дъното
на тава с диаметър 30 см. и поръсваме равномерно с 1/3 от юфката. После разпределяме ½ от
задушената тиква върху нея, добавяме ½ счукани орехови ядки и ½ от
попарените и оцедени стафиди. После пласт юфка, пак от продуктите и накрая
последната 1/3 от юфката. Яйцата разбиваме на пяна с 1ч.ч. захар, добавяме постепенно
млякото, ванилията и рома. Заливаме юфката, като внимаваме всички парченца най
отгоре да са навлажнени хубаво. Печем на предварително загрята фурна на 175 градуса
около 35-40 мин. Вадим, поръсваме отгоре леко с вода и завиваме тавата с кърпа
да се задуши. Преди сервиране поръсваме с пудра захар.
Добър апетит!
Изглежда много вкусно. Обичам тиква и ще пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванка!
Благодаря! Опитай! Поздрави!
ИзтриванеНаправих сладкиша и има чудесен вкус! Много, много ми харесва!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата и вкусна рецепта!
И аз благодаря за доверието! Радвам се ,че Вие харесал!
Изтриване