За панировката: 2 бр. яйца, 1 с.л. студена вода, брашно и галета за овалване.
Резенчета червени домати за запушване отворите на чушките.
Олио за пържене.
Начин
на приготвяне: Изчиствате чушките от дръжките и семето и
ги изпичате. Обелвате ги.
Омесвате яйцата, сиренето, магданоза, пресованата
скилидка чесън и кравето масло. Оставяте за 30 мин. в хладилник.Хубаво е
чушките също да са на студено през това време. Две яйца се разбиват с 1 с.л. студена вода на пяна.
Печените чушки се напълват внимателно с приготвената плънка. /Да не се прпепълват/. Леко се притискат, запушва се отвора с резенче домат и овалват в брашно. Оставят се на набрашнена повръхност – дървена дъска. После последователно, преди печене чушката се овалва в разбитите яйца, галета, пак в яйцата и пържи в загрятата мазнина – малко над средната температура. Изпържените чушки се посоляват на вкус. Оставят се върху готварска хартия да си оцедят излишната мазнина.
Добър
апетит!
Мноооого ги обичам!
ОтговорИзтриванеИ аз!
ИзтриванеМного любими у дома!
ОтговорИзтриванеЗдравей! И у нас много се тачат. Поздрави!
Изтриване