Продукти:
Картофи, смлян червен пипер, олио, черен пипер.
Начин
на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на
колелца с дебелина 0.6см. Бланшираме ги за около 3-4 мин. във вряща, леко
подсолена вода. Изваждаме и оцеждаме. Подреждаме в дълбок съд. На половин килограм обелени картофи
слагаме 3-4 супени лъжици олио /зехтин/, 1 ч.л равна смлян червен пипер,
поръсваме с черен пипер и сол на вкус. Внимателно объркваме с дървена лъжица.
Оставяме под похлупак за 20 мин. След което печем в грил тиган по 3 мин. на
силен огън от всяка страна.
По желание при изпечените картофи можем да сложим
пресен джоджен или чубрица.
Добър
апетит!
Много апетитни!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Тези картофи ме върнаха много назад в детството, макар да нямат нищо общо, като прочетох. Дядо ми ни правеше на печката с дърва, отгоре направо ги печеше, нарязани на тънки кръгчета картофи и изпечени...казваше им "резнЕта"...
ОтговорИзтриване