За тези които не обичат пържените кюфтета ,предлагам да си ги направят на фурна.
Продукти: 1 кг смляно месо /кайма/ 70% свинско, 30 % телешко, 1 по голям картоф, 2 бр. филии сух бял хляб, 120 мл прясно мляко, 1 глава лук, 2 бр. яйца /XL/, 1 ч.л. стрита чубрица, 1ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. кимион,1 с.л. накълцан пресен магданоз, сол на вкус – около 1 с.л. равна и олио за намазване – 50-60 мл .Начин на приготвяне: Сваряваме картофа, почистваме го и намачкаме. Прибавяме го към смляното месо, заедно с накиснатия в млякото хляб /трябва да е поел изцяло течността/, яйцата, подправките и солта. Омесваме всичко добре и оставяме на студено в покрит съд за около час.
След това с добре намазнени ръце оформяме 14 бр. по големи кюфтета и редим в застлана с готварска хартия тава. Печем на 180 градуса около 30 – 35мин. Като след 15 мин. с помощта на шпатула можем да ги обърнем.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар