100 мл вода.
Начин
на приготвяне: Измивате, почиствате и подсушавате месото.
Нарязвате на парчета с дължина около 4 см и дебелина 1 – 1и 1/2 см . Омесвате
сухите подправки и поръсвате месото. После слагате виното, чили соса и соевият сос.
Разбърквате добре, захлупвате и оставяте
за 1 и 1/2 часа да си поеме миризмите.
Загрявате в
дълбок тиган с дебело дъно олиото и оризовото масло /можете да използвате зехтин вместо него/ на
умерена температура. Слагате оцедените късчета месо да се запържат за 8-10 мин.
заедно с нарязаният на дребно чесън. Бъркате постоянно да не залепнат за
дъното. Добавяте остатъците от
маринатата и водата. Захлупвате и да се задушават / да къкри, ако трябва
намалете огъня/ 40 мин. Не забравяйте да разбърквате периодично. Чушката,
целината и морковът нарязвате на ивици, лукът на полумесеци. 5 мин. преди да
снемете месото от огъня, слагате зеленчуците и 2-3 щипки захар. Бъркате. Вече сте готови, не трябва да има
течност по дъното на тигана.Сервирайте топло. Може върху оризово канапе.
Ако искате да стане още по пикантно ястието добавете 1 малка люта червена чушка, нарязана на дребно, а към маринатата 1/2 ч.л. течен мед.
Добър
апетит!
Суперррррррррр..................
ОтговорИзтриване