Продукти: 11-12
средноголеми чушки /за предпочитане зелени/, 350 гр. краве сирене, 4 средни яйца,
1 домат, ½ връзка ситно нарязан, 100 мл. олио и малко сол.
Допълнително домат, брашно или 2 филийки хляб за запушване
на отворите.
Начин на приготвяне:
Чушките измиваме и почистваме от семената /”изтърбушват се”/. Доматът
обелваме, почистваме от семената и нарязваме
на ситно. Яйцата разбиваме леко, прибавяме натрошеното сирене, нарязаните домат
и магданоз. Посоляваме почистените чушки леко отвътре и пълним с яйчната смес,
като оставяме малко място до края. Надупчваме ги около отвора. Запушваме ги с
резенче домат или парче хляб. Можем да оваляме отвора м брашно, без да го
запушваме.Нареждаме в огнеупорна тава за печене. Наливаме 100мл. и заливаме
чушките със 100 мл.. олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 20
минути, след което обръщаме и допичаме.
При поднасянето можем да поръсим със салца.
Или поляти с доматен сос! Чудни са!
ОтговорИзтриванеДа ,така е! Наскоро пробвах поляти с чили сос. :) Поздрави!
ИзтриванеАз да попитам тихичко, не ми се смейте, зелените чушки не са ли по-твърди? Аз съм ги правила с жълти чушки. Греша ли? Поздрав.
ОтговорИзтриванеЗдравей Вили! Обичам ги с зелени. Дори понякога пълня прясно откъснатите зелени чушки от градината с прясно сирене и си ...рупам ли, рупам.
ИзтриванеЗа мен зелените чушки не са твърди, но все пак зависи от сорта.
Поздрави!