На първо място яйцата трябва да са ПРЕСНИ. Колкото по малко са били в хладилник, толкова по добре. Не трябва да се приготвят на висока температура. Най добре е на слабо – умерен огън.Да се бърка в една посока. Зеленчуци, ако се добавят е хубаво те предварително да са задушени и оцедени. Колбасите – направо без термична обработка и ситно нарязани. Не трябва да се бърка много, след като започнат да стягат, още сочни се свалят от огъня, но не рохкави. Трябва да ги приготвяме в подходящ съд. За какво става дума – например 3 бр. яйца да не ги правим в тиган с диаметър на дъното 28 см.., а 20см. Като стана дума за тиган, той трябва да е с дебело дъно и по въжможнаст с незалепнащо покритие. Това е накратко. Успех!
За тиган с диаметър 22 см.
Продукти
за 1 порция: 4 бр. яйца среден размер /L/, 1.5 с.л.
олио /зехтин, краве масло/, 2-3 щипки сол, 2-3 щипки смлян червен пипер, щипка
смлян бял пипер.По желание щипка джинджифил и щипка куркума.
Начин
на приготвяне: Загрява се мазнината в тиган на умерена
температура / От 9 степени нагревателен уред, готвя ги на 4 –та/. Яйцата се
смесват и леко разбъркват с вилица, колкото да се омесят.Изливат се в загретият
тиган и внимателно се бъркат в една посока със силиконова бъркалка или дървена
лъжица докато се сготвят. На различните нагревателни уреди отнема различно
време. Но щом си поемат течността, са готови.
При поднасяне се поръсват с омесените подправки.Добър апетит!
Eй тези ни спасяват от гладна смърт от време на време :)
ОтговорИзтриванеПоздравления, че си обърнал внимание на големината на тигана, Ванка, виждала съм как се пържат 2 яйца в голям тиган :)
Поздрави и хубав съботен ден!
Благодаря Пепи!
ИзтриванеВсяко приготвяне на ястие, уж наглед лесно, но си има тънкости. Хубаво е човек да ги знае, за да избегне излишни неудобства.
Хубави почивни дни!
Гледай ти...пържа ги на най-силната степен на котлона...ще опитам на средна, да видя ще има ли разлика. Обичам да са пържени в масло. И нито рохки, нито сухи.
ОтговорИзтриванеХубавите неща стават бавно. :)
ИзтриванеУж елементарно, а то си има и чалъм. И аз ги пържа на силен огън, а то не бива... и отгоре на всичко ги бъркам в различни посоки. И това не бива...
ОтговорИзтриванеБлагодаря, ще знам занапред.
Благодаря Вили! Всеки с номера си. :)
Изтриване