Надявам се и на Вас да се хареса.
Особено на любителите на хубавата ракия.
Продукти: 6- 7 бр. големи чушки
/ зелени и червени/, 2 бр. средни патладжана или 1 голям, 1 бр. голям домат, ½ глава
лук, 1 /2 глава чесън /6- 7 скилидки/, 2 с.л. винен оцет, 4 с.л. олио, 1
с.л. нарязан на ситно магданоз, 50 гр. сирене, щипка смлян червен пипер и сол
на вкус.
Начин на приготвяне: Изпичаме
чушките и патладжана. Оставяме ги да изстинат, обелваме. Чушките почистваме от
семето и дръжките. Патладжана оставяме за 20 мин. на гевгир да си пусне „черната” вода.
Омесваме счуканите /пресованите/ скилидки чесън с 2 с.л. оцет, ½ ч.л.- сол и 2.5
с.л. олио. Заливаме с половината смес чушките в отделен съд /нарязани на две по дължина/и
патладжаните в отделен съд /накъсани на ивици по дължина/. След 20 мин.
навиваме половинките чушки на рула и слагаме в чиния. Помежду тях редим парчета
патладжан. Поръсваме с накълцан пресен магданоз и евентуално течността останала
от маринатата на чушките /тази на патладжана, ако няма чернилка, може и нея да
сложите/.
Доматът нарязваме на резенчета /половинки/
и редим в средата. Отгоре лук на колелца. Посоляваме и поръсваме с 1 с.л.олио. Най отгоре слагаме плочка сирене, която поръсваме с
щипка червен пипер и заливаме с 0.5 с.л. олио. Салатата е готова. Сега е времето да извадите
хубава изстудена ракия от фризера и Наздраве!
Наистина е "душманска", Ванка!
ОтговорИзтриванеНаздраве!
Иван, това с 59 гр сирене ми хареса - ни грам повече или по-малко:))
ОтговорИзтриванеАко намина кЪДЕ Русе, ще черпиш ли една гола душманска салата с истински зеленчук - ама без ракията, що да разваляме салатата:))
Аааааааа...... , не така Весе! ГОЛА душманска салата без ракия не мой. :)))))) Как така тяло без душа?
ИзтриванеЧакай да оправя грамажа. Пак съм видял 9 за 0. /) Щом не съм ги докарал до 69 е добре. :)
ИзтриванеВанка, много ти е вкусна салатата.
ОтговорИзтриванеИдвам и аз с ракията.
Благодаря Ил! Много ракия носи. :
Изтриване