Нали навлизаме в сезона на черешите. Ще предложа на вниманието
Ви ето този сладкиш.
Продукти: 300 гр. бисквити „Закуска”, 300 мл. прясно мляко, 3 с.л. л. с връх захар, 3 с.л. разтопено краве масло, 3 яйца, 3 с.л. брашно, 250 гр. изчистени от костилките череши, 1/3 ч.л. бакпулвер, 1 бр. ванилия, настъргана кора от лимон, още краве масло за намазване на тавичката, 2 с.л. галета за поръсване.
Начин на приготвяне: Бисквитите смиламе и заливаме с прясното мляко. Прецеждаме през сито.
Измитите и почистени череши оставяме да се оцедят добре. Жълтъците разбиваме на пяна със захарта. Постепенно прибавяме хладкото разтопено масло, пресятото брашно, омесено с бакпулвера и ванилията, настърганата кора лимон – около 1ч.л., прецедената смес от бисквити и мляко / не трябва да има бучици, може да се пасира също/, черешите и накрая разбитите на пяна белтъци. Внимателно бъркаме отдолу нагоре с дървена лъжица.
Намазваме тавичка с разтопено краве масло, поръсваме с галета. Сипваме в нея готовата смес и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-35 мин. Сервираме с гъст сироп или топинг.
Продукти: 300 гр. бисквити „Закуска”, 300 мл. прясно мляко, 3 с.л. л. с връх захар, 3 с.л. разтопено краве масло, 3 яйца, 3 с.л. брашно, 250 гр. изчистени от костилките череши, 1/3 ч.л. бакпулвер, 1 бр. ванилия, настъргана кора от лимон, още краве масло за намазване на тавичката, 2 с.л. галета за поръсване.
Начин на приготвяне: Бисквитите смиламе и заливаме с прясното мляко. Прецеждаме през сито.
Измитите и почистени череши оставяме да се оцедят добре. Жълтъците разбиваме на пяна със захарта. Постепенно прибавяме хладкото разтопено масло, пресятото брашно, омесено с бакпулвера и ванилията, настърганата кора лимон – около 1ч.л., прецедената смес от бисквити и мляко / не трябва да има бучици, може да се пасира също/, черешите и накрая разбитите на пяна белтъци. Внимателно бъркаме отдолу нагоре с дървена лъжица.
Намазваме тавичка с разтопено краве масло, поръсваме с галета. Сипваме в нея готовата смес и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-35 мин. Сервираме с гъст сироп или топинг.
Добър апетит!
Прекрасен и много интересен десерт! Поздрави, Ванка. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздрави!
ИзтриванеОще едно чудесно и интересно предложение с плода на сезона!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси! Поздрави!
ИзтриванеИнтересен блат за този вкусен плодов сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване