Продукти:
пилешко филе
сирене / кашкавал/ - твърди.
шунка или бекон
яйца
брашно за овалване
сол
галета
Малко чер пипер, розмарин, бяло вино и лимонов сок за мариноване.
Начин на приготвяне: Пилешките филенца се мариноват в затворен съд с подправките и солта около 20 мин. После в тях се прави " джоб " . Вътре се слагат резенче твърдо сирене, кашкавал, малко сол, чер пипер, бекон.Резенчето кашкавал /сирене/ трябва да бъде по дебело от беконът /шунката/. Размерът на парчета трябва да бъдат такива, че те се вписват в " джоба " и не излизат навън. В купа разбийте яйцата , изсипва се в друга шепа брашно, трета - галета . Направете тройна панировка. Първо овалвате подсушените " джобове " в брашно, след това в яйцата, и накрая в галета . Пържите в растително масло от двете страни на умерена температура. Ако се запържва над умерена температура, сиренето /кашкавалът/ ще се разтопи. Сервира се топло. Налейте си изстудено бяло вино и
пилешко филе
сирене / кашкавал/ - твърди.
шунка или бекон
яйца
брашно за овалване
сол
галета
Малко чер пипер, розмарин, бяло вино и лимонов сок за мариноване.
Начин на приготвяне: Пилешките филенца се мариноват в затворен съд с подправките и солта около 20 мин. После в тях се прави " джоб " . Вътре се слагат резенче твърдо сирене, кашкавал, малко сол, чер пипер, бекон.Резенчето кашкавал /сирене/ трябва да бъде по дебело от беконът /шунката/. Размерът на парчета трябва да бъдат такива, че те се вписват в " джоба " и не излизат навън. В купа разбийте яйцата , изсипва се в друга шепа брашно, трета - галета . Направете тройна панировка. Първо овалвате подсушените " джобове " в брашно, след това в яйцата, и накрая в галета . Пържите в растително масло от двете страни на умерена температура. Ако се запържва над умерена температура, сиренето /кашкавалът/ ще се разтопи. Сервира се топло. Налейте си изстудено бяло вино и
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар