Да споделим опит по едно елементарно ястие - картофени кюфтета.
Ето моята рецепта.
Продукти: 1 кг картофи, 150 г сирене, 4 яйца, 2 средни глави лук, 1 с. л. комбинирана подправка за картофи, 2 с.л. разтопено краве масло, 50 мл бира, нишесте за овалване, сол на вкус – 1 ч.л. .
Мазнина /олио/ за пържене.
Мазнина /олио/ за пържене.
Начин на приготвяне: Сваряваме картофите. Обелваме и настъргваме на ренде, когато изстинат напълно. Сиренето също на ренде. Нарязаният лук, две яйца и двете супени лъжици краве масло пасираме и прибавяме към картофите. Добавяме сол на вкус, подправки и омесваме добре. Оставяме обърканата смес 1 час да престои на студено.
Две яйца разбиваме на пяна с 50 мл бира и щипка сол.Оформяме кюфтета с намокрени в студена вода ръце, овалваме в нишесте, топим в разбитите яйца и пържим в сгорещено масло.
Готовите кюфтета сервираме с кисело мляко.
Понякога в кюфтетата прибавям и накълцан пресен магданоз.
Тук разбих двете яйца с бяло шампанско, вместо бира |
Добър апетит!
Изкушаваш с тези кюфтета! :)
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!
"Нарязаният лук, све яйца и двете супени лъжици краве масло пасираме и прибавяме към картофите."
ОтговорИзтриванеДа смятам ли че двете яйца са сварени?
Не, всички яйца са сурови. Поздрави!
ИзтриванеИ още нещо, извинявай, печем или пържим кюфтетата? Или може и двете. Но сигурно ги пържим, защото в продуктите е писано мазнина за пържене. Може само да коригираш написаното без да публикуваш моя коментар. Благодаря.
ОтговорИзтриванеПържим, оправих го.:) Няма как да печем в сгорещеното масло.
Изтриване