Тази супа е мой вариант между източната кухня
/супа Фо га/ и западната. Получи се нещо много вкусно. Всички в къщи бяха във
възторг.
Продукти: 300
г пилешко месо от гърдите, 50 г ориз, 100 г моркови, 150 г
картофи, 2 яйца, 1 глава лук, 1 л вода, 25 г настърган пресен джинджифил,
1 малка червена люта чушка, 2 стръка пресен лук, 3 скилидки чесън, 40 г целина
корен, 45 г краве масло, ½ връзка пресен
магданоз, ½ ч.л смлян черен пипер, ½ ч.л. семена звездовиден анасон, 1 бр.
лайм, 1 с.л. бял соев сос, 1 с.л. рибен сос, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Сваряваме
яйцата за 7-9 минути. Трябва да бъдат рохки.
Пилешкото месо заливаме с 1 л вода и варим с нарязаните
морков, целина и зърна анасон до
сваряване.
Изваждаме месото и го нарязваме на филийки. Бульонът
прецеждаме. Зеленчуците не ни трябват повече.
Запържваме накълцаният лук в зехтина докато стане стъклен 2-3 минути. След това добавяме обелените и нарязани на ситно картофи и ориза. Разбъркаме около минута и наливаме горещия бульон. Варим след кипване на умерен огън 25-30 минути до сваряване на картофите. Две минути преди сваляне от огъня слагаме нарязаното на дребни парчета пилешко месо, бялото вино и нарязаните на тънки колелца сварени яйца. Разбъркваме. Сваляме от огъня и добавяме настъргания на ситно джинджифил, изчистената от семето и накълцана на много ситно люта чушка, изстискания сок от лайма, соевия сос, рибния сос, пресования чесън и поръсваме с черен пипер. Разбъркайте отново и оставете супата захлупена 10 минути на изключения котлон.
Магданозът и зеления лук нарежете на ситно. Поръсете
супата отгоре с тях. Посолете на вкус – около 1 ч.л. сол.
Сервирайте топла.
Добър
апетит!