четвъртък, 16 януари 2020 г.

Маслени бисквити - 2




Продукти за 30 броя: 150 г бяло брашно, 60 г бадемово брашно, 60 г царевично нишесте, 150 г студено, безсолно краве масло, 60 г пудра захар, 1 ч.л. настъргана лимонова /портокалова/ кора, 2 бр. пакетчета ванилия на прах, 1 ч.л. коняк, щипка сол.
80-100 г пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Смесете всички продукти, без кравето масло. Може и в кухненски робот да направите това. След това прибавете нарязаното на ситни парчета  СТУДЕНО  /от хладилника/ краве масло. Месете докато се получи тесто / с кухненски робот е по лесно и бързо/. Когато е готово тестото, сложете го в кесия и да престои в хладилник поне 1 час. Може да замесите тестото вечерта, а сутринта да го изпечете.
След престоя извадете, то е твърдо и го омесете да поомекне . Разточете върху кухненска хартия кора с дебелина около 8 мм . Изрежете с помощта на формички фигурки и прехвърлете в тава застлана с кухненска хартия. Можете да изрежете правоъгълници с размери 5 на 2 см /около 30 броя/.
Изпечете бисквитките на предварително загрята на 160 градуса фурна около 18 мин., до леко порозовяване на краищата. Извадете, не бързайте да прехвърляте изпечените бисквити, те са чупливи. Изчакайте 1-2 мин. С помощта на лопатка /широка вилица/ прехвърлете и поръсете веднага с пудра захар. Оставете да изстинат напълно.
Добър апетит!