Продукти: 4 пуешки бутчета, 250 мл ароматно бяло
вино, 60 г мед, 1 ч.л. смлян черен пипер, ½ ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. смлян
червен пипер, 30 мл светъл соев сос, 1 равна ч.л. чесън на прах /смлени на
блендер скилидки/, 1-2 стръка пресен лук, пресен магданоз, 60 мл зехтин, 1ч.л.
чили сос, 1 и 1/2 ч.л. сол, 200 мл вода
Резенчета сланина или бекон
Приготвянето: Измитите и подсушени пуешки бутчета
намазваме отвсякъде с 150 мл бяло вино и натриваме със сол. Оставяме ги върху
решетка на студено за около час и половина. След това намазваме с мед от всички
страни и още около 2-3 часа на студено да попие меда.
Подправките и останалите течни продукти смесваме в
отделен съд. В дълбок съд /тава с високи стени/ наливаме водата. Слагаме на
дъното дървена решетка. Върху нея бутчетата, намазани отвсякъде с 2/3 смес от
подправките, виното, зехтина и соевия сос. Върху тях редим тънки лентички от
бекона или сланина. Наливаме водата и слагаме в нея нарязания лук. Покриваме с
фолио. Печем – 15 минути на 250 градуса и 60 мин. на 170 градуса. След това
махаме фолиото, да хване коричка за 15-ина минути. Обръщаме ги, намазваме с
останалата смес, увеличаваме градусите на 200 и запичаме 15-17 минути до
приятен загар. Готово!
Добър
апетит!