В
интернет пространството има публикувани множество рецепти за направата й. Така,
че няма да откриваме топлата вода, а ще Ви споделя моят начин за направата й.
Продукти: 2
бр. пилешки гърди /филета/, 1 лимон, 100 мл бяло вино, 1 л вода
Подправки –
50 г смлян червен пипер, 2 г смлян чер пипер, 5 г смлян кимион, 5 г стрита суха
чубрица, 5 г чесън на прах, 2 г смлян чимен, 2 г смлян сух кориандър.
Подправките са въпрос на вкус, можете да добавите или
пропуснете някои от тях.
Обикновена
готварска сол – 200 г за осоляване
Начин
на приготвяне: Месото се измива добре на студена течаща
вода, почиства от мазнини и подсушава. Овалва се добре в солта /трябва да има
дебел слой по него от всички страни/. Слага се в найлонови кесии. Увива се
плътно и оставя в хладилника за 24 часа.
Изважда се, измива се на течаща вода и поставя в дълбок
съд. Залива се с 600 – 700 мл студена
вода, сокът на 1 лимон и 100 мл бяло вино. Престоява така /ПОД ТЕЧНОСТТА- ВОДАТА/ 2- 3 часа. Трябва да
побелее.След което изважда, оцежда и подсушава. Овалва се в омесените подправки и провесва на хладно и проветриво място за 5 - 7 дни.
Готово!
Добър
апетит!
Иван, Честита Коледа!
ОтговорИзтриванеБъдете живи и здрави!
Хей, преди във форума споделяше за Теодор, сега няма къде...
Наверно е пораснал младежът:))
Непременно ще се възползвам от рецептата ти!