tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post6597688230346224748..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: Туршия от камби, пълнени със зеле, моркови и целинаИван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-783935175923640642020-09-20T11:04:29.168+03:002020-09-20T11:04:29.168+03:00Здравей Анонимен! Прочетете по внимателно рецептат...Здравей Анонимен! Прочетете по внимателно рецептата и ще разберете. :) "Оцетът, олиото, захарта, солта, черният пипер и бахарът се слагат в подходящ съд и кипват." Успех!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-50684231405597862912020-09-20T00:50:42.969+03:002020-09-20T00:50:42.969+03:00а олиото каде го слагатеа олиото каде го слагатеAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10316532035530863832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-63799331958267531672020-09-18T18:38:51.073+03:002020-09-18T18:38:51.073+03:00Здравейте! 8-10 големи 1.2 л тип "омния"...Здравейте! 8-10 големи 1.2 л тип "омния" или 3 бр - 2.5 л . Количеството зависи от това колко плътно нареждате пълнените камби. Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-54087428758287592652020-09-18T16:14:41.891+03:002020-09-18T16:14:41.891+03:00Здравейте!
Колко буркана излизат от посоченото кол...Здравейте!<br />Колко буркана излизат от посоченото количество?gergan4evahttps://www.blogger.com/profile/01266403743611807063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-4850475483870509372017-11-07T19:12:35.637+02:002017-11-07T19:12:35.637+02:00Здравейте!
На мен обикновено не ми достига от мари...Здравейте!<br />На мен обикновено не ми достига от маринатата и правя допълнителна. Искрено съм учуден,че на Вас Ви е останала 400 мл . Вероятно сте редили камбите по плътно. Понякога разтварям предварително аспирините в маринатата, да не обръщам после бурканите и размесвам съдържанието им. Но туршията наистина си заслужава. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-50721084456448207262017-11-07T18:13:18.040+02:002017-11-07T18:13:18.040+02:00На снимката и маринатата Ви е бистра. Моята стана ...На снимката и маринатата Ви е бистра. Моята стана мътна след добавянето на аспирина(български и счукан),а после обръщах бурканите.<br />Все паак да кажа,че ми беше останала една камба и около 400мл от маринатата.След седмица я хапнах,а сока си го изпих просто!Много,много вкусно.<br />Пак ще опитам следващата есен. Panadilahttps://www.blogger.com/profile/09461071252211679195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-64020954956582863292017-11-04T09:12:53.932+02:002017-11-04T09:12:53.932+02:00Здравейте! И камбите и плънката трябва да бъдат ле...Здравейте! И камбите и плънката трябва да бъдат леко хрупкави. Най често омекването става от използването на некачествен оцет или незатворен добре буркан. Както и от съхранение на топло място.<br />Освен бърза консумация на направените камби, не ви препоръчвам друго за съжаление. Не съм имал този проблем. На снимката по горе, камбите са престояли в буркана 18 месеца и пак са много добри за ядене- не са омекнали, нито загубили вкус. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-54500734052240434862017-11-03T21:37:46.025+02:002017-11-03T21:37:46.025+02:00Благодаря за отговора! А ако камбите са омекнали и...Благодаря за отговора! А ако камбите са омекнали има ли начин да ги спася? На вкус не са развалени,но плънката и камбите са меки...Panadilahttps://www.blogger.com/profile/09461071252211679195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-34224771240093990432017-10-15T17:39:05.408+03:002017-10-15T17:39:05.408+03:00Слагам го цели таблетки. Като обърна няколко пъти ...Слагам го цели таблетки. Като обърна няколко пъти буркана с готовите камби той се разтваря. Можете също да го разстворите в студената марината и така да залеете напълнените камби.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-67267701899753974572017-10-14T06:43:52.581+03:002017-10-14T06:43:52.581+03:00Здравейте,
Аспирина се слага на цели таблетки или ...Здравейте,<br />Аспирина се слага на цели таблетки или трябва да се стрие?<br /><br />Panadilahttps://www.blogger.com/profile/09461071252211679195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-62345702817604044132017-09-22T18:24:28.307+03:002017-09-22T18:24:28.307+03:00Имам спомен, че баба ми ги посоляваше и ги оставяш...Имам спомен, че баба ми ги посоляваше и ги оставяше да престоят една нощ. По този начин избягваше потапянето им в марината.Съставките и пропорциите са същите, като от нейната рецепта. После отделения сок от камбите прибавяше към маринатата. А и имам спомен, че нещо ги оточваше и заливаше с марината 3 поредни вечери. Ще пробвам и ще споделя опит.<br />gergan4evahttps://www.blogger.com/profile/01266403743611807063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-71628615277967859532016-09-09T15:43:35.146+03:002016-09-09T15:43:35.146+03:00Лично аз винаги съм ги мариновал. На мога да Ви ка...Лично аз винаги съм ги мариновал. На мога да Ви кажа как ще се получи туршията без да са мариновани камбите.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-65551055992961352762016-09-07T18:55:57.658+03:002016-09-07T18:55:57.658+03:00А може ли камбите да не се мариноват за да са по х...А може ли камбите да не се мариноват за да са по хрупкавиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-31014903027650876922016-08-18T17:06:20.928+03:002016-08-18T17:06:20.928+03:00В една по дълбока тава на хладно, захлупени.В една по дълбока тава на хладно, захлупени.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-54551857748413135382016-08-18T16:19:38.560+03:002016-08-18T16:19:38.560+03:00а камбите къде стоят до като се мариноват зелето и...а камбите къде стоят до като се мариноват зелето и морковите?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-66575313110828245352015-09-26T18:58:39.222+03:002015-09-26T18:58:39.222+03:00Здравейте!
.................. На буркан /3 л / сла...Здравейте!<br />.................. На буркан /3 л / слагам по 4 бр. аспирини за дълготрайност.<br />Поздрави и успех!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-5264746367540415772015-09-26T18:15:01.592+03:002015-09-26T18:15:01.592+03:00Здравейте! Нещо само не ми стана ясно - кое Ви вак...Здравейте! Нещо само не ми стана ясно - кое Ви вакуумира бурканите, като нито маринатата, нито камбите са Ви топли, а не сте написал да се подваряват? Надявам се да поделите, че за първа година ще правя туршия и много искам да се получи като хората :) Поздрави!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04455049758243668569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-14103627491863602982015-09-23T18:10:26.044+03:002015-09-23T18:10:26.044+03:00Значи има шанс :) Моето бидонче е 20 литра и може ...Значи има шанс :) Моето бидонче е 20 литра и може би ще опитам с аспирин. Надявам се да издържи 3-4 месеца. Благодаря за отговора :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-19607659881359112562015-09-23T16:40:48.589+03:002015-09-23T16:40:48.589+03:00Здравейте, правил съм ги в малки 4 л бидончета, ка...Здравейте, правил съм ги в малки 4 л бидончета, като слагам аспирини за дълготрайност. С по големи не съм експериментирал.<br />Дано отговорът ми Вие от полза. Успех!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-29025071485618667672015-09-23T16:11:55.751+03:002015-09-23T16:11:55.751+03:00Здравейте, тези пълнени камби могат ли да се напра...Здравейте, тези пълнени камби могат ли да се направят в бидон, а не в буркани?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-14650818138853905282014-09-11T14:17:50.103+03:002014-09-11T14:17:50.103+03:00Здравей Веси!
Какво се туткаш още, че не правиш ту...Здравей Веси!<br />Какво се туткаш още, че не правиш туршии. Тя есента неусетно ще мине. :) После ще ми идваш на гости. :)<br />Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-54794699199399026232014-09-11T14:14:48.651+03:002014-09-11T14:14:48.651+03:00Здравей Йоли!
Туршията лесно се прави, още по лесн...Здравей Йоли!<br />Туршията лесно се прави, още по лесно се хапва. Със студена ракия. :)<br />Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-59489021949954794102014-09-07T19:21:30.105+03:002014-09-07T19:21:30.105+03:00Ванка, никога не мога да докарам тази туршия. Не м...Ванка, никога не мога да докарам тази туршия. Не ми става и това е! Ще ме накараш пак да се престраша, така хубаво изгрежда твоята. Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-27468584642530892292014-09-06T20:44:29.705+03:002014-09-06T20:44:29.705+03:00Ееее, нямаш ли жал...аз още нищо не съм правила......Ееее, нямаш ли жал...аз още нищо не съм правила...чудя се и дали изобщо да правя...с тези ужасни купешки продукти, които и за прясно да се ядат не стават...Е, все ще се изкуша да сложа нещо...разчитам и на мама, но тази година продукцията и е пренебрежимо малка.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-75243226630870536162014-09-06T13:34:38.943+03:002014-09-06T13:34:38.943+03:00Спасибо! Успех в создании соленья! Приятного аппет...Спасибо! Успех в создании соленья! Приятного аппетита!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.com