tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post5919506185930682958..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: Кисело зеле на глави Иван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-91125560829287773952014-10-24T14:26:08.604+03:002014-10-24T14:26:08.604+03:00Благодаря! Аз понякога също използвам 8 литрова п...Благодаря! Аз понякога също използвам 8 литрова пластмасова бутилка пълна с вода за затискане. Но си предподичам речният камък. Добре измит и попарен. Наистина речен, такъв който не се рони.<br /> Разликата в грамажа на солта при доливането е че зелето, вече е поело част от солта. Киселото зеле може да стане и с запечатване, без претакане, но по бавно, отнема повече от месец. :)Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-75370486531184806532014-10-24T14:01:13.988+03:002014-10-24T14:01:13.988+03:00Вместо попарен голям речен камък може да затиснете...Вместо попарен голям речен камък може да затиснете с пластмасови бутилки пълни с вода. По практично е. Благодаря за статията. Много е полезна. Има малка разлика в грамажа на солта: веднъж на 10 л. вода 1/2 кг сол, а за доливане на 10 л. вода 200 гр сол. Някъде бях чела, че не претакат зелето. Затваряли плътно с капак и след месец имали добре втасало зеле.Anonymousnoreply@blogger.com