tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post3933566946549090204..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: Млечна манджа с чушки.Иван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-92202571511160854362020-08-15T12:54:37.256+03:002020-08-15T12:54:37.256+03:00Много благодаря! При моята баба, лека й пръст, все...Много благодаря! При моята баба, лека й пръст, всеки обичаше да си топва в соса на манджата с препечен хляб. Затова тя я правеше с повече сос. И аз така.<br />Със суровите чушки - предимно върхари, да не са с дебела кора. Става много по вкусно и ароматно. Направо набрани от градината, но сега малко хора могат да си позволят този лукс. Няма сигурност с какво са обработени купените чушки, затова за предпочитане е да се изпекат първо, после да се обелят и приготвят. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-81739673474813099542020-08-06T09:45:46.728+03:002020-08-06T09:45:46.728+03:00Иван,
по нашия край правят подобно ястие с печени ...Иван,<br />по нашия край правят подобно ястие с печени пиперки, леко запържени и заляти с пресен каймак или гъсто овче прясно мляко.Става много вкусно.Твоето е малко по - различно, но знам,че ще е вкусно.Но при моето ястие каймака е толкова, колкото да покрие пиперките, само да клокне и е готово.При твоето ястие течността е доста повече.А и пиперките са сурови /при първия вариант /.<br />Поздрави и весело лято !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-27275603171803480292020-02-01T13:07:49.049+02:002020-02-01T13:07:49.049+02:00За мен е по вкусно с прясно набрани зелени чушки в...За мен е по вкусно с прясно набрани зелени чушки върхари. Добре измити, леко надупчени и с дръжките. Но става вкусно и с готови печени. Приготвяш соса, накрая прибавяш нарязаните печени чушки и да се варят 10 мин. на умерен огън. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-62224660632134516272020-02-01T00:30:30.675+02:002020-02-01T00:30:30.675+02:00Иван, правилно ли разбрах, че със сурови чушки е п...Иван, правилно ли разбрах, че със сурови чушки е по-вкусно, необелени? Аз си мислех да приготвя с печени, от буркан.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-36898517173230299282014-04-09T18:10:01.028+03:002014-04-09T18:10:01.028+03:00Благодаря Дани! Поздрави!Благодаря Дани! Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-5199673702876963522014-04-09T18:09:29.203+03:002014-04-09T18:09:29.203+03:00Благодаря! Хубав ден! Поздрави!Благодаря! Хубав ден! Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-76714817035506567792014-04-08T17:10:50.716+03:002014-04-08T17:10:50.716+03:00Ванка, много вкусно и цветно предложение!
И аз ка...Ванка, много вкусно и цветно предложение!<br />И аз като Ирма бих посегнала с удоволствие към него :)<br />Поздрави!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-71432334270857329072014-04-08T16:34:33.722+03:002014-04-08T16:34:33.722+03:00Е, Ванка и това ти предложение е разкошно!
Да,оби...Е, Ванка и това ти предложение е разкошно! <br />Да,обичам и мръвките, но на такива, постни, цветни и ароматни манджички не мога да устоя. :) И като че ли ги предпочитам... винаги бих посегнала първо към тази чиния пред друга, пълна с пържоли. Изглежда много, много апетитно. Записвам си за проба и ти благодаря за поредната вкусотийка!<br />Поздрави и приятна вечер!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.com