tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post2530023145945922652..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: КачамакИван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-22539395522705666572021-06-25T15:25:33.397+03:002021-06-25T15:25:33.397+03:00И моята баба така правеше - тенджерата в края на п...И моята баба така правеше - тенджерата в края на печката на дърва.Имаме ги още тези печки.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-78226812906445736482021-05-02T12:39:24.547+03:002021-05-02T12:39:24.547+03:00Чудничко!
Чудничко!<br />veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-61084137824070567002021-02-15T22:56:50.633+02:002021-02-15T22:56:50.633+02:00Благодаря! Обичам качамака топъл, с масло и пръжки...Благодаря! Обичам качамака топъл, с масло и пръжки. Като изстине и стегне, вече се реже с нож. Моята баба, лека й пръст, винаги като заври водата, придърпваше тенджерата в края на печката и тогава сипваше царевичното брашно. Бъркаше продължително. Печките, миналия век бяха на дърва. В края нагряването беше най слабо. Сега царевичното брашно е по финно и сгъстяването на сместа става по бързо.<br />Всеки район, кулинар си има своя начин на приготвяне на дадено ястие. Важен е крайния резултат. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-44018636153825402712021-02-15T20:41:09.982+02:002021-02-15T20:41:09.982+02:00Здравейте,
навремето баба ми правеше качамак с точ...Здравейте,<br />навремето баба ми правеше качамак с точилка.В съд с обло дъно и вряща вода изсипваше наведнъж царевичното брашно, правеше дупки с точилката и така когато започне от дупките да клокочи каша започваше енергично разбъркване с точилката докато сместа се отдели от съда.Накрая съда се обръща с дъното нагоре , а мамалигата се реже с конец.Сервираше я Поздрави, нов вариант на приготвяне е твоя.Аз я правя както теб, но баба ми по - вкусна я правеше мамалигата.<br />Поздрави, бъди здрав !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com