tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post3529750418216243566..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: Кисело зеле по баварски /Bayrischkraut/Иван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-27751556509308051002023-04-01T13:04:47.430+03:002023-04-01T13:04:47.430+03:00Въпрос на вкус. В къщи харесват кориандър, кимион,...Въпрос на вкус. В къщи харесват кориандър, кимион, но ким не. Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-91085045211036125772023-04-01T12:54:53.421+03:002023-04-01T12:54:53.421+03:00Сякаш кориандърът не е остра подправка... поне тов...Сякаш кориандърът не е остра подправка... поне това, което съм ползвала (това, което продават в България, т.е. смлени семена). <br />Не знам немски, но мисля, че думите за ким и кимион са сходни.<br />На моите хора (мъж и син) изненадващо им хареса с ким, иначе те са доста консервативни.Герганаhttps://www.blogger.com/profile/11895365649949240607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-83570884597208231852023-03-25T16:15:58.845+02:002023-03-25T16:15:58.845+02:00Здравейте! Прочетете още веднъж какво съм написал ...Здравейте! Прочетете още веднъж какво съм написал за ястието.<br />Има различни варианти на тази рецепта относно подправките. В повечето рецепти наистина използват семена на ким. На вкус за повечето хора е остра подправка и я заменят със семена от копър, анасон или кориандър. Това което аз опитах в Германия беше със семена от кимион и така съм записал. На вкус и цвет, товарищей нет казват на изток от насИван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-80152195027869464222023-03-25T14:23:51.360+02:002023-03-25T14:23:51.360+02:00Само да отбележа, че подправката май е ким, а не к...Само да отбележа, че подправката май е ким, а не кимион. Четох дискусия тук https://www.kulinarno-joana.com/2010/10/bavarian-style-sauerkraut/@@https://www.blogger.com/profile/15148013669255009384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-18353635284898863142018-03-04T19:08:04.913+02:002018-03-04T19:08:04.913+02:00Ходила съм в Германия, но не съм опитвала зеле, са...Ходила съм в Германия, но не съм опитвала зеле, само наденички, може би сезона не е бил подходящ.<br />А наскоро готвих подобно зеле.<br />Ще опитам някой ден и твоето, хвойната дори не знам какво представлява.<br />Теодор май е заложил ва тортите:)veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-67361044061606154162018-02-23T16:56:23.836+02:002018-02-23T16:56:23.836+02:00Здравей Норче!
В магазините от верига "Здраве...Здравей Норче!<br />В магазините от верига "Здраве" или по пазарите, където бабите продават билки и горски плодове. Аз лично си ги взех от онези шишенца с подправки /зърна/, които са като мелнички. Имах такова с подправки за дивеч и оттам взех зърната хвойна.<br />Тази година ще спим в Аугсбург, та се надявам да опитам пак наденичките по баварски. <br />Яд ме е само,че не успях много да вдяна рецептата на свинско месо с кокал по баварски.Първо се вареше, после леко запържва и накрая се печеше във фурна. Но просто нямаше къде да запиша рецептата.<br />Зеленцето е голяма вкусотия топло. Не прави голямо количество. Девойката ни препоръчваше да се консумира топло, а не после като изстине да се притопля. Губел се оригиналния вкус. Рецептата е достатъчна за 4 големи човека.<br />Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-81061677244497444592018-02-23T16:29:24.831+02:002018-02-23T16:29:24.831+02:00Благодаря ти, Ванка!
Интересна рецепта, впечатлен...Благодаря ти, Ванка! <br />Интересна рецепта, впечатлена съм от присъствието на плодчета хвойна....и от къде да си купя? <br />Дъщеря ми живее във Висбаден и там съм опитвала от тяхно кисело зеле, но не ми беше по вкуса. А твоето дори на вид ми харесва.Ще пробвам твоята рецепта. :)<br /> tutulinahttps://www.blogger.com/profile/06110395038450802181noreply@blogger.com