tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post2944636371160804443..comments2024-02-07T17:32:49.433+02:00Comments on Добър апетит с Peych!: Пестил от ябълки и сини сливиИван Пейчевhttp://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-21796624362434757582023-09-20T19:35:22.146+03:002023-09-20T19:35:22.146+03:00Здравейте! Благодаря за доверието! ...Здравейте! Благодаря за доверието! Аз също редя пестила в дървени сандъчета, загънат в леко намаслена хартия за печене. Така издържа продължително време. Съхранявам в тъмно и студено мазе, където няма гадини да го нападат.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-16514851088901738052023-09-20T17:07:24.971+03:002023-09-20T17:07:24.971+03:00Чудесна ви е рецептата, от години го правя по нея ...Чудесна ви е рецептата, от години го правя по нея - пиша за да ви кажа, че издържа повече от година - увила съм го в готварска хартия и не е в хладилник. Режа колкото ми трябва - не е трепнал на вкус 😀Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-85785404404568082062022-09-05T22:26:12.456+03:002022-09-05T22:26:12.456+03:00Благодаря! Поздрави!Благодаря! Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-59534724942675379382022-09-04T12:20:21.897+03:002022-09-04T12:20:21.897+03:00Много ме впечатли споделеното с нас.Благодаря.Много ме впечатли споделеното с нас.Благодаря.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-28629136064007201222019-10-13T07:29:03.082+03:002019-10-13T07:29:03.082+03:00Прекрасни съвети - благодаря.Аз го изсушавам в тав...Прекрасни съвети - благодаря.Аз го изсушавам в тавичка посипвам орехи и завивам на руло.Овалвам рулото в пудра и завивам с хартия за печене.На хладно и сухо издържа повече от половин година.Реже се на охлювчета при поднасяне,но внуците не дочакват.Поздрав.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00031546806494423317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-79854031981326700322017-02-09T17:53:02.617+02:002017-02-09T17:53:02.617+02:00Здравейте!
Благодаря!
Когато през 2005 г ходих в а...Здравейте!<br />Благодаря!<br />Когато през 2005 г ходих в архитектурно-етнографски комплекс "Етър" - Габрово опитах такъв пестил без захар – плоски парчета. Запомних само че се прави от сливова каша и вода. 1 кг много добре узрели сливи и 1чаша вода /200 мл/. Вари се, след това се претрива през цедка и получената каша се вари още известно време докато се сгъсти. После се разстила на хартия за печене и суши в сушилня /слаба фурна на печката/. <br />Според мен няма да има проблем да добавите към сливовата каша и малка доза каша от шипки. Ако желаете да го направите трябва да сварите плодовете отделно и след прецеждането им през цедка да ги смесите. Не Ви съветвам да слагате лимон, но може да добавите пектин и аромати.<br /><br />Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-88912266086965408822017-02-08T18:58:00.084+02:002017-02-08T18:58:00.084+02:00Здравейте ! Искам да пробвам без захар, не знам съ...Здравейте ! Искам да пробвам без захар, не знам със сини сливи и шипка дали ще се получи, като не забравяме пектина.Лимон,за тръпчивост. Бих искал компетентно мнение,иначе показаното е уникално!Благодаря предварителноAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-20792306446874742952016-09-27T22:54:03.635+03:002016-09-27T22:54:03.635+03:00Благодаря!Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08661274103287752840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-49362398557259390932016-09-27T20:59:13.400+03:002016-09-27T20:59:13.400+03:00Здравейте! В раздел "зимнина" на блога и...Здравейте! В раздел "зимнина" на блога има рецепта за "Пестил от ябълки, круши, сини сливи и праскови".<br />Успех!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-29032888516830658982016-09-27T20:39:04.057+03:002016-09-27T20:39:04.057+03:00Имам и круши . Пробвали ли сте ябълки и круши ? Имам и круши . Пробвали ли сте ябълки и круши ? yulmanahttps://www.blogger.com/profile/13241966429855346782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-26521948801235851872016-09-26T16:31:30.071+03:002016-09-26T16:31:30.071+03:00По широка, може и през железен гевгир. http://mlac...По широка, може и през железен гевгир. http://mlachkovshop.com/userfiles/productthumbs/thumb_1025.jpg<br />Може да се направи и само от ябълки, но ще бъде значително по мек пестила. Ще стои като мармаладът от ябълки който се продаваше едно време по магазините. Този в дървените сандъчета.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-73602587105605091142016-09-26T16:22:03.943+03:002016-09-26T16:22:03.943+03:00През каква точно цедка се прецежда ? Ако е само от...През каква точно цедка се прецежда ? Ако е само от ябълки нужна ли е промяна в рецептата?yulmanahttps://www.blogger.com/profile/13241966429855346782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-63351767930700944432016-09-11T12:59:24.347+03:002016-09-11T12:59:24.347+03:00Благодаря!Благодаря!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-1807044878981158352016-09-11T11:50:36.103+03:002016-09-11T11:50:36.103+03:00Много точна рецепта! Стана СТРАХОТЕН ПЕСТИЛ!Много точна рецепта! Стана СТРАХОТЕН ПЕСТИЛ!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01045084582824388509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-56008850361178553462016-09-10T12:17:30.720+03:002016-09-10T12:17:30.720+03:00При мен е в стъклена или пластмасова форма. След к...При мен е в стъклена или пластмасова форма. След като е готов, изстинал пестилът, отлепям внимателно краищата с помощта на нож. Около 0.5 см дълбочина и обръщам формата,леко тръскайки. Пестилът излиза.Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-85164302697689866322016-09-09T18:05:48.641+03:002016-09-09T18:05:48.641+03:00a kak se izvajda ot formata
a kak se izvajda ot formata<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-40453557211465602712016-09-09T15:41:54.464+03:002016-09-09T15:41:54.464+03:00И аз БЛАГОДАРЯ за доверието! Поздрави!И аз БЛАГОДАРЯ за доверието! Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-80734496699911227442016-09-08T07:42:34.475+03:002016-09-08T07:42:34.475+03:00Един от любимите ми блогове е Вашия.
Благодаря Ви...Един от любимите ми блогове е Вашия.<br /> Благодаря Ви, че Ви има!<br />ДианаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-24189467384349352372016-09-01T14:42:54.367+03:002016-09-01T14:42:54.367+03:00Благодаря!
В блогът ми има няколко рецепти за пест...Благодаря!<br />В блогът ми има няколко рецепти за пестил, включително и с дюли, в раздел "Зимнина".<br />Успех! Поздрави!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-79485749851259683302016-09-01T13:14:40.123+03:002016-09-01T13:14:40.123+03:00Здравейте - аз в момента го правя и дотук от опитв...Здравейте - аз в момента го правя и дотук от опитване само много ми харесва - надявам се до края да го направя както трябва и да повторя дозата . Когато си купувах пектина продавачката ми каза че едно време по-същия начин баба й е правила пестил от дюли и каза че бил с невероятен вкус - мисля да опитам и с дюлите. Благодаря за споделената рецепта - жив и здрав!малина тодороваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-85182961214850451012016-09-01T09:16:51.494+03:002016-09-01T09:16:51.494+03:00И аз благодаря за доверието!И аз благодаря за доверието!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-65652538527233742502016-08-31T23:02:54.083+03:002016-08-31T23:02:54.083+03:00Преди малко "остъклих" резултата от тази...Преди малко "остъклих" резултата от тази вкусотийка! Много Ви благодаря, че толкова подробно се описали всичко. Опитвала съм да направя нещо подобно...някога... и се бях отказала....ЗА ДЪЛГО... Но рецептата Ви е прекрасна! Още утре почвам втора доза. Спечелихте ме за фен!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-61087606989754750882016-08-31T18:03:46.556+03:002016-08-31T18:03:46.556+03:00И аз благодаря за доверието!И аз благодаря за доверието!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-91245957096071480932016-08-31T18:03:19.752+03:002016-08-31T18:03:19.752+03:00Здравейте!
Около 1.3 - 1.5 кг пестил. Успех!Здравейте!<br />Около 1.3 - 1.5 кг пестил. Успех!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5282350023228545609.post-18450677966505540312016-08-31T18:01:57.759+03:002016-08-31T18:01:57.759+03:00И аз благодаря!И аз благодаря!Иван Пейчевhttps://www.blogger.com/profile/03829127377571830898noreply@blogger.com