четвъртък, 17 август 2017 г.

Разядка от печени чушки и патладжан


 

Продукти: 500 г патладжани /изпечени/, 300 г червени чушки, изпечени и почистени, 50 г накълцани на ситно орехови ядки, 200 г майонеза, 1 голяма глава чесън, 100 мл зехтин, сок от един голям лимон, магданоз, щипка захар и сол на вкус –  около 1 ч.л. .
Маслини за украса. Сирене за поръска.


Приготвяне: Смесват се всички продукти /без скилидките чесън и солта/, като чушките и патладжаните се нарязват на дребно предварително. Пасират се до гладка смес.
Чесънът се счуква със сол. Прибавя се към готовата смес.
Преди сервиране се украсява с маслини и поръсва с малко прясно сирене. За предпочитане овче или козе.
Използвам майонезаМахеевъ” от м-н Берьозка, чудна е! 

Добър апетит и наздраве!
По желание можете да увеличите лимоновия сок.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар