неделя, 23 юли 2017 г.

Крем с извара


 

Продукти: 600 г безсолна извара 5 – 9 %, 25 мл пълномаслено прясно мляко, 3 бр. яйчни жълтъци, 100 г захар, 100 г бял шоколад, 200 г заквасена сметана 35%, 2-3 супени лъжици пудра захар, 1 супена лъжица ром,  4 бр. пакетчета ванилия, 100 г краве масло, 150 г пресни малини.

Начин на приготвяне: 3 жълтъка разбийте със захарта. Добавете 1 с.л. ром. Сложете на слаб огън / или на водна баня / да се сгъсти за около 10 мин., като бъркате постоянно. После сипете прясното мляко, разбъркайте, накрая сложете начупеният на дребни парчета бял шоколад, бъркайте енергично докато се разтопи и свалете от огъна. Охладете. Добавете  при постоянно разбиване мекото краве масло.
Пресейте два пъти през сито изварата. Внимателно сложете към нея горната смес. Объркайте.
Отделно разбийте сметаната с пудрата захар, ванилията. Омесете я със сместа с изварата и измитите малини. Кремът е готов.
Разсипете в купички и оставете на хладно да стегне.
Добър апетит!

Аз лично разбих още малко сметана. Сложих отгоре на всяка купичка, като прибавих сладко от ягоди и шоколадови пръчици. Получи се нещо много вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар