четвъртък, 29 юни 2017 г.

Кюфтета от тиквички с пилешко месо


 

Продукти: 650 г тиквички, 4 филийки смлян /счукан/ сухар, 2 яйца, 120 г сирене, 250 г пилешко месо от гърдите, 3 пресовани скилидки чесън, 1 малка глава лук, 1 с.л. с връх нарязан пресен копър, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, ½ ч.л. черен пипер, 1 ч.л. равна сол,  2 -3 щипки индийско орехче
олио за пържене

Начин на приготвяне: Тиквичките се обелват, почистват от семето  и настъргват на едро ренде, като се оставят да престоят около час и половина, за да се изцеди сокът им. След това се изстискват много добре.
Тиквичките трябва да са много добре изстискани, да не пускат вода
Към тях се прибавят натрошеното сирене, яйцата, накълцаното на кайма пилешко месо, пресования чесън, нарязаният на ситно копър, лук, магданоз и всички останали подправки. Сместа се омесва със счукания сухар. Работи се по бързичко, защото тиквичките отделят вода. Оформят се кюфтета и се пържат в сгорещено олио до златисто.

Внимателно ги обръщайте с лопатка
 Оцеждат се върху кухненска хартия.
Добавя се още счукан сухар, ако кюфтетата се разпадат и не могат да се оформят. Пържих в дълбок тиган с незалепващо покритие, дъното, на който беше покрито с олио. По време на пърженето не оставях дъното на тигана да изсъхне, а постоянно добавях по малко олио.

Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар