неделя, 29 януари 2017 г.

Пилешки крилца на фурна


 

 Продукти: 850 г пилешки крилца, 1 с.л майонеза, 1 с.л. мед, 1 с.л. бял оцет /ябълков/, 2 с.л. бяло ароматно вино, 1 с.л. лютив чили сос, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. светъл соев сос, ½ ч.л. сол или на вкус, ½ ч.л. смлян пипер меланж /чер и бял/, 3 скилидки чесън, 1 ч.л. смлян червен пипер, 1 ч.л. смлян кориандър.

Начин на приготвяне: Почистете добре крилцата – да няма остатъци от перушина./ Аз най тънката част накрая я изрязвам./ Сложете крилцата и всички продукти в дълбок съд и объркайте добре. Захлупете и оставете 6 часа да се мариноват. Периодично разбърквайте – 4 пъти общо.
В подходящ съд застлан с готварска хартия / използвам тавата на фурната/ поставете маринованите крилца. С четка ги намажете отгоре с  част от останалата марината. Печете 16 - 18 мин. в предварително загрята фурна на 250 градуса. След това извадете, обърнете и намажете с останалата марината. Още 15 мин. на 250 градуса да се изпекат и от другата страна.

Готово, налейте си хубаво бяло вино и добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар