неделя, 7 август 2016 г.

Тиквички зимнина


 

Тъй като си имам доста тиквички в градината използвам много лесен начин за съхранение за зимата. Хем готови и вкусни.

Продукти: Тиквички за готвене.
 
Начин на приготвяне: Нарязвате тиквичките /на кръгчета, правоъгълници……../ с дебелина 6-8 мм . Печете ги на силен огън на грил тиган по 2 мин от всяка страна. Подреждате ги на дъска за рязане и като изстинат ги слагате за 40 мин. във фризера, трябва леко да замръзнат. После вадите и подреждате в найлонови кесии. Обратно във фризера за зимата.
За консумацията – вадите, размразявате в чинии и мариновате с маринатата по тази рецепта. Оставяте маринованите тиквички на хладно за 2 часа.
Вкусът им съвсем леко се отличава от прясно изпечените на грил тиган.

Добър апетит!


Тиквичките, след размразяване и мариновани
 

7 коментара:

  1. Много хубав начин за консервиране, сигурно остават свежи така ги харесвам повече.

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Наистина след размразяването са много свежи и на вкус много приятни. Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  2. И аз ще пробвам този начин, но много леко са запечени.достатъчно ли е това ? Две минути само.Ще изпробвам и ще се убедя.Много начини изпробвах, но не съм доволна.Замразявам само на кубчета тиквички за готвене.А и ние имаме много в градината.
    Поздрави и благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! По 2 мин от всяка страна. Напълно достатъчно. Аз ги пека от 9 степени нагревателен уред на 7-ма.
      Поздрави и успех!

      Изтриване
  3. Завиждам ти за изобилието от тиквички! Тази година при нас не се родиха, пък на пазара не мога да намеря хубави.
    Ще се възползвам от предложението ти. Иначе и аз като Елена замразявам на кубчета.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. С извинение още 1 въпрос - намазва ли се грил - тигана с мазнина преди печене на тиквичките или не ? Или съответно самите тиквички намазват ли се с мазнина ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Аз лично не намазвам грил тигана, нито тиквичките по време на печенето с мазнина. Но от 9 степени нагревателен уред ги пека на 7 -ма. Трябва предварително да е загрят до тази степен уреда, за да могат тиквичките като се сложат, веднага да се запечатат. Правя им сос вече при консумирането. Поздрави!

      Изтриване