неделя, 17 юли 2016 г.

Крем с маскарпоне


 

Бързо,лесно и вкусно кремче.
Продукти: 500мл прясно мляко, 45 г пшенично нишесте, 80 г захар, 250 г маскарпоне, 100 г подсладено кондензирано мляко, 1 с.л. ликьор „Амарето“.
Топинг и пресни плодове по избор.

Начин на приготвяне: Загрейте в дълбок съд на умерен огън 400 мл прясно мляко. Нишестето омесете със захарта и разбъркайте със 100 мл студено прясно мляко.
След като млякото на огъня започне да завира на тънка струйка прибавете омесените нишесте, студено мляко и захар. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се изстине напълно.
Маскарпонето разбийте с телена бъркалка заедно с кондензираното мляко и ликьора. Добавете изстиналият крем нишесте. Бъркайте до еднородна смес. Изсипете в купички и сложете на студено да стегне.
Преди сервиране залейте с топинг или сироп по избор.

В купичките преди да сипете крема можете да сложите парченца пресни плодове по избор.

прясно сирене маскарпоне
Добър апетит!

натурално пшенично нишесте
 

3 коментара:

  1. Харесва ми, а какво да бъде нишестето, за да не придаде излишен вкус на крема?
    Светла

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Най обикновено пшенично нишесте, натурално.

      Изтриване
  2. Много вкусно ми прозвуча това кремче, непременно ще опитам!

    ОтговорИзтриване