четвъртък, 10 декември 2015 г.

Свинско месо на тиган


 
Продукти: 800 – 1000 г свинско месо от бута или врата /да има сланинка по него, но да не бъде много мазно/, 3 бр. пресни чушки /две червени и една зелена/, 2 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 1 с.л. пресен накълцан магданоз, 1 ч.л. стрита чубрица, 200 - 250 мл червено вино, 1/3 ч.л. смлян чер пипер, 1/3 ч.л. смлян кимион, 1 ч.л. сол, около 80 мл олио /в зависимост от сланината по месото можете да увеличите или намалите количеството/, 1 с.л. смлян червен пипер.

Начин на приготвяне:  В дълбок тиган с дебело дъно загрейте мазнината на умерено силен огън. Прибавете нарязаното на неголеми парчета месо. Запържете за около 15 мин. Като бъркате периодично да не загори. Сложете нарязаният на ситно лук и скилидки чесън. Запържете още 3-4 мин.,след това добавете смленият червен пипер. Объркайте и налейте виното. Намалете огънят на умерен, да къкри и захлупете. Бъркайте периодично. След 60 мин., виното трябва да е извряло добавете нарязаните на едро чушки, чубрицата, кимиона и магданоза. Оставете още 15 мин. под похлупак. Накрая посолете със солта и черният пипер. Отстранете от огъня и оставете захлупено ястието 10 мин. Сервирайте топло с гарнитура от сварен ориз.

Добър апетит!
Ако преди да сложите нарязаните чушки при месото няма течност, добавете малко вода или червено вино. Месото не го режете по едро от 4-5 см .

1 коментар: