неделя, 20 септември 2015 г.

Пилешко по Бьофстрогановски


 

Направих тази рецепта по свой вкус. Така, че не търсете прилика с оригиналната.

Продукти: 500 г пилешко бонфиле, 200 г гъби, 150 мл течна сметана, 1 малка кисела краставичка, 40 г краве масло, 2 малки  глави лук, 50 мл бяло вино, 100 мл пилешки бульон, 1 ч.л. с връх пшенично нишесте, 1 малка сладка червена чушка, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. бял соев сос, сол, чер пипер.

Начин на приготвяне: Измивате на течаща студена вода месото и го почистете. Нарежете го на средноголеми  парчета – дебелина 1.5 см и дължина 6-7 см . Загрявате мазнината на умерено силен огън. Запържвате месото за 5-7 мин. След това прибавяте нарязаният на полумесеци лук, и нарязаният на дребно чесън. Запържвате още 3-4 мин. 
Бульонът и виното смесвате с нишестето, след което заливате месото. Намалявате огънят на умерен и захлупвате да къкри 15 мин. Бъркайте периодично. После добавяте сметаната, нарязаните на дребно чушка и краставичка, гъбите, соевия сос и оставяте да се задушат 10 мин. на слаб огън. Изключвате нагревателният уред, поръсвате с подправките и солта. Разбърквате и оставяте захлупено ястието на топлият котлон още 5 мин. 
Сервирайте с картофено пюре.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Сигерна съм, че и "твоя вкус" е не по-лош от оригинала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси!
      Но не мога да се сравнявам с ВЕЛИКИТЕ!
      Просто обичам да експериментирам в кухнята.
      Поздрави!

      Изтриване