вторник, 5 май 2015 г.

Спанак с яйца и сирене на фурна

Продукти за 2 порции: 300 гр. пресен спанак, 3 стръка лук, 3 яйца, 3 чери доматчета, 1 неголяма червена чушка, 2-3 стръка пресен джоджен, 1 ч.л. пресен магданоз, 150 гр. сирене, 2 щипки чер пипер, 40 мл. зехтин /олио или краве масло/, сол на вкус.
Олио за намазване на тавичката /саханчетата/

Начин на приготвяне: Спанакът се почиства от дръжките и измива добре със студена вода. Оцежда се и нарязва на лентички. Лукът, доматите и чушката се нарязват на дребно.
Всичко се задушава в сгорещената мазнина за около 5 мин. Отнема се от огъня и се добавят зелените подправки, натрошеното сирене, леко разбитите яйца, чер пипер и сол на вкус. Омесва се всичко и изсипва в намазнена малка тавичка / или две саханчета с диаметър 18 см./. Пече се предварително загрята на 190 градуса фурна около 20 мин. сервира се топло, като можете да го залеете с малко доматен сос, салца.

Добър апетит!

2 коментара: