понеделник, 4 май 2015 г.

Пикантен спанак със сирене и яйце

Продукти за 1 порция: 200 гр. пресен зелен спанак, 2-3 стръка пресен лук, 3 чери доматчета, 1 малка сладка червена чушка, 1 малка люта зелена чушка, 1 яйце, 60-100 гр. сирене, 1 ч.л. пресен джоджен, 1 ч.л. пресен магданоз, 40 гр. краве масло /зехтин, олио/, 1-2 щипки смлян чер пипер, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Почистете спанака от дръжките, измийте и оставете да се оцеди. Нарежете на лентички. Лукът, доматите и чушките също нарежете на дребно. Загрейте мазнината в тиган и задушете за около 5 мин. нарязаните зеленчуци докато омекнат. Отнемете от огъня. Добавете натрошеното сирене, и нарязаните зелени подправки. Посолете с чер пипер и сол. Прехвърлете в подходящ съд за печене /саханче, огнеупорно керамична чиния/. Чукнете в средата едно яйце и печете около 10 мин. на 200 градуса предварително загрята фурна. Сервирайте топло.
Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ей това пролетно пикантно ястие е много подходящо за всички, които обичат зелении.Може дори да се експериментира с лапад, лобода или коприва.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване