сряда, 13 май 2015 г.

Тиквички с ориз и бакла


Продукти: 500 гр. тиквички , 500 гр. бакла – млада и прясна, 4 стръка пресен лук, 1 стрък пресен чесън, 1 бр. морков,  3/4 ч.ч. ориз , 120 мл. олио /зехтин/, 1 ч.л. червен пипер, 1/3 ч.л. смлян чер пипер, ½ връзка пресен копър, 2 щипки стрита суха чубрица, 1 ч.л. сол /или на вкус/

Начин на приготвяне: Баклата се нарязва на малки парченца. Тиквичките се обелват, изчистват от семенната част и нарязват на дребно. Задушават се заедно в мазнината около 5 мин. на умерено силен огън. После се прибавят нарязаните на дребно лук, чесън, морков и червеният пипер. Задушава се още около минута. Налива се 500 мл. топла вода и се вари на тих огън докато поомекнат зеленчуците. Добавяте изчистеният, измит и подсушен ориз и варите докато се свари - 15 - 20 мин..Разбърква се ястието периодично. Пет минути преди сваляне от огъня се слагат черният пипер, нарязаният копър, чубрицата и солта.
Може да сервирате с кисело мляко.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ванка ,добра идея ми даваш .Имам бакла и я сготвих,но не ми е от любмите.С ориза и тиквичките може и да я употребя.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване