събота, 14 март 2015 г.

Салата от моркови, краставица, тиквичка и нахут


Продукти за 2 порции: 2-3 бр. средни моркова, 1 бр. средна краставица, 1 бр. малка млада тиквичка, 200 г нахут от консерва, 10 бр. обезкостени зелени маслини, 2 скилидки чесън, 1 с.л. с връх гръцка горчица „Елиа” с домати, маслинена паста и босилек, 1-2 с.л. балсамов оцет, 2-3 с.л. зехтин, 1 с.л. нарязан пресен копър, 1 ч.л. мед, сол на вкус – ½ ч.л.

Начин на приготвяне: Обелвате зеленчуците с помощта на безопасна кухненска белачка 2 x 1. После с нея ги направете на лентички. Последните нарежете с дължина 3 - 5 см . Посолете, добавете маслините,нахута и омесете внимателно. Скилидките чесън пресовайте. Смесете ги със зехтина, горчицата, меда и оцета. Разбъркайте добре и залейте зеленчуците. Поръсете с накълцан пресен копър и внимателно омесете, без да мачкате. Нека салатата постои захлупена около 30-40 мин. да поеме ароматите.


Млади тиквички
Готово!
Добър апетит!

3 коментара:

  1. Допълнението от нахут ми допадна много! Харесва ми идеята и си мисля, че ще е много вкусно. Благодаря за рецептата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И мен ме впечатли добавката на нахут и ще опитам, понеже много го обичам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване