неделя, 7 декември 2014 г.

Вафлена торта с шоколадова глазура

Продукти: 7-8 бр. кръгли вафлени кори, 200 г краве масло, 1 банка подсладено кондензирано мляко – 394 г, 100 - 120 г черен шоколад с над 50% какао, 2 с.л. захар, 3 с.л. течна сметана, 2 с.л. краве масло.

 
Начин на приготвяне: Разбийте размекнатото краве масло. Постепенно прибавяйте от кондензираното мляко, докато се получи еднородна пухкава смес. Намажете тънко вафлените кори със готовата смес, като ги нареждате една върху друга оформяйки торта. Оставете в хладилник за няколко часа да стегне.
На слаб огън затоплете сметаната и захарта до разтопяването на последната. Прибавете начупените парчета шоколад. Бъркайте до еднородна смес, накрая прибавете кравето масло. Омесвате и сваляте от огъня. Оставете малко да изстине и залейте отгоре тортата.
Обратно в хладилника да стегне. Готово.

Добър апетит!

Бързо,лесно и вкусно.

11 коментара:

  1. Че е вкусно, не се и съмнявам, след като съм вечеряла и ми се дояде от твоята торта :), толкова изкусителна!

    ОтговорИзтриване
  2. Много симпатично торте, Иван! Но не съм виждала кръгли вафлени кори, може би в Русе само ги има:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще трябва да се разкараш до Берьозка. Поне магазини в София от тази верига не Ви липсват. :)

      Изтриване
    2. Тъкмо и аз да попитам от къде са корите и видях че си попитала и ти :)
      Някъде в Плевен да ги има?

      Изтриване
    3. ПЛЕВЕН, бул. Д. Попов 6
      Руски магазини Берьозка

      Изтриване
  3. изкушаващо, поздравления

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно вкусна. Днес я направих и току-що я опитах...фантастична! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване