понеделник, 17 ноември 2014 г.

Крем супа с карфиол, картофи, моркови и печени чушки със сметана

Продукти:  Пилешки бульон /може и зеленчуков/ – 1 л., карфиол – 400 гр., картофи - 4 бр., моркови – 2 бр., печени червени чушки – 2 бр., лук – 1 по голяма глава, твърдо сирене „Чедър”, „Гауда” ,”Ементал” , „Пармезан” – 100гр., течна сметана – 200 мл., индийско орехче  – 1/8 ч. л., зехтин -2с.л. , зелен кориандър или магданоз - 1 ч.л.,  чер пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Запържвате в зехтина нарязаният лук. Наливате горещият бульон и прибавяте зеленчуците . Карфиола, накъсан на малки „розички”, картофите, обелени и нарязани на малки парчета, морковите, почистени и нарязани на дребно, чушките изчистени от семената и дръжките, нарязани на парчета и накълцаният кориандър /магданоз/. Варите всичко под похлупак на умерен огън около 20-25 мин. от завирането на течността - докато зеленчуците омекнат.
Изваждате, прибавяте настърганото сирене, подправките, солта и пасирате докато стане гладка каша. Наливате внимателно сметаната. Обърквате и връщате на умерен огън само да кипне.
Сервирате с крутони или препечен хляб.
Кориандърът можете да го прибавите към супата при поднасянето. Въпрос на вкус.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ванка, чудесна идея за чушки към тази вкусна комбинация!
    Хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани Със сиренцето обикновено вървят чушки и домати. Не посмях да сложа домат, но и така се получи чудесен вкус. Поздрави!

      Изтриване