неделя, 19 октомври 2014 г.

Пържени гъби с бекон

Продукти: 600 гр. гъби /припънки/, 2 бр. моркови, 2 бр. глави лук /или 1 връзка пресен/, 100 гр. пушен бекон, 1/3 ч.л. чер пипер, ½ стрита суха мащерка, 80 – 100 мл. зехтин, 1 ч.л. горчица, 1 с.л. лютеница, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, сол на вкус – около ½ ч.л.

Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите 
 
, нарязваме ги на парчета и бланшираме 5-6 мин. във вряла вода. Изваждаме и оцеждаме.
Загряваме зехтина на умерен огън, прибавяме нарязаният лук и задушаваме докато стане /прозрачен/ - 4-5 мин., След това слагаме настърганите на едро ренде моркови и нарязаният на лентички бекон  
. Продължаваме да задушаваме, докато морковите си променят цвета. Добавяме лютеницата, мащерката, смленият чер пипер, солта разбъркваме. После оцедените гъби. Под похлупак задушаваме 12 мин.


Снемаме от огъня, слагаме горчицата, и магданоза, разбъркваме добре и оставяме да престоят захлупени 15 мин.
Поднесете с настърган кашкавал.
Тези от Вас, които не обичат месото, могат да пропуснат бекона.
Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ванка, усещам невероятния аромат на този разкош!!
    Поздрави и прекрасен неделен ден!!

    ОтговорИзтриване