вторник, 14 октомври 2014 г.

Свинско винен кебап

Продукти: 600 г свинско месо, 3 с.л. свинска мас или олио, 3 глави лук, 2 с.л. брашно, 1 морков,1 резенче целина, 10-12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 1 ч.л. стрита чубрица, 1-2 скилидки чесън, 70 мл червено вино, 1 с.л. равна смлян червен пипер, 1 ч.л. сол.

Начин на приготвяне: Измиваме добре месото, подсушаваме го и нарязваме на средни по големина хапки. Задушаваме в мазнината за 6-8 мин. Прибавяме ситно нарязаните лук, чесън, целина и морков. Разбъркваме леко докато лукът стане прозрачен. Слагаме брашното, предварително препечено на сух тиган до златисто и размито с 1 и 1/2 ч.ч. хладка вода, поръсваме с червеният пипер, черният пипер, чубрицата, добавяме дафиновият лист. Наливаме виното и посоляваме на вкус. Сипваме  топла вода колкото да покрие продуктите / ако обичате по редичко, нека има вода 1 пръст над месото/ и под похлупак на тих огън задушаваме докато омекне месото. Отнема около 40- 50 мин. Разбърквайте периодично да не зелепне брашното по дъното на тенджерата.
Поднесете със сварен ориз и поръсено с пресен накълцан магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар