вторник, 9 септември 2014 г.

Пържени патладжани в доматен сос

Продукти: 2 средно големи патладжана, 800 гр. добре узрели домати, 2 -3 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша олио,1 глава стар кромид лук, 6 скилидки чесън, 2 броя спедноголеми зелени чушки, 1 брой червена чушка, 1 супена лъжица накълцан зелен магданоз,1 брой малък морков,  1-2 щипки чер пипер, по 1 чаена лъжичка захар и сол
3 супени лъжици олио за доматеният сос.

Начин на приготвяне: Измийте патладжаните и ги нарежете на шайби с дебелина 0.5 сантиметра. Сложете ги в подсолена вода за 45 мин. След това ги измийте на студена течаща вода и оставете за 30 мин. да се отцедят. Всяка шайба оваляйте леко в брашно и изтръскайте. В дълбок тиган загрейте добре олиото  и изпържете патлажаните от двете страни до леко златист цвят.

В подходящ съд загрейте 3 супени лъжици олио, прибавете нарязаните на ситно лук, скилидки чесън, морков. След това настърганите на едро ренде домати /без кожичката/. Като заври, намалявате огъня да къкри, слагате нарязаните на малки лентички чушки и задушавате 15 минути. Снемате от огъня, прибавяте солта, захарта, черния пипер. Обърквате и оставяте под похлупак още 15 минути. Нареждате изпърженият патладжан в чиния, заливате с доматеният сос и поръсвате с накълцаният пресен магданоз.

Добър апетит!

3 коментара:

  1. Прекрасно лятно удоволствие! Благодаря Ванка, цар си на тези вкусотии!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Йоли1
      Ако аз съм цар на вкуоитиите, ти си императрица. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. вярвам че ще е вкусно

    ОтговорИзтриване