петък, 26 септември 2014 г.

Печени чушки с яйца , сирене и колбас на фурна

Едно бързо и лесно ястие, когато имате печени чушки подръка.

Продукти: 4 бр. яйца, 300 г сирене, 600 - 700 г изпечени и почистени от дръжките и семето чушки, 3-4 скилидки чесън, 150 – 200 г колбас по избор, 2 с.л. олио, ½ връзка пресен магданоз, 1/3 ч.л. меланж /смлян чер и бял пипер/, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Изпечените и почистени чушки нарязвате на едри парчета. Яйцата обърквате с натрошеното сирене, накълцаният магданоз, меланжа и пресованите скилидки чесън. Добавяте нарязаните чушки, колбас и обърквате. Изсипвате сместа в намазана с олио тавичка и печете около 20 мин. на умерена фурна – 190 градуса.

Добър апетит!
 
Ястието търпи вариации. Може да се добави  накълцан лук и нарязан на кубчета домат изчистен от обвивката и семето. Като калбас най често използвам бекон, шунка или суджук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар