сряда, 17 септември 2014 г.

Пилешко месо с грах

Продукти: 400 г пилешко месо от гърдите, 500 г грах от консерва, 1 глава лук, 1 морков, 3 бр. средни картофа, 1 по голям домат, 5-6 скилидки чесън, 1 резенче целина, 40 мл олио, 40 мл. зехтин, 2 с.л. с връх брашно, ½ връзка пресен магданоз, 1 с.л. червен пипер, ½ ч.л. меланж /смес от смлян черен и бял пипер/, щипка захар и 1 ч.л. сол.

Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на средно големи парчета. В тенджера загряваме смесената мазнина и запържваме за 5-7 мин. месото, след това добавяме нарязаните на дребно лук, скилидки чесън, целина. Запържваме ги за няколко минути. Поръсваме с пресятото брашно и червеният пипер. Бъркаме около 60 сек. и заливаме с 400 – 500 мл топла вода /зависи колко гъст искате да Вие сосът/. Слагаме нарязаните на малки парчета картофи и моркови. Оставяме ястието да се вари на средна температура, под похлупак 20 мин. след като заври водата. Бъркаме с дървена лъжица периодично. После добавяме, настърганият на едро ренде домат, прецеденият и измит грах, подправките, захарта и солта. Вари се под похлупак още 10 мин. като бъркаме да не загори . Сваляме от огъня и оставяме захлупено ястието за 15 мин.


Добър апетит!

1 коментар:

  1. Много обичам пиле с грах, а твоето идва точно по обяд! Страхотно е!
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване