четвъртък, 7 август 2014 г.

Панирани банани по индонезийски

Една рецепта от старите тефтери. За тези които искат да опитат банани, приготвени по малко нетрадиционен начин. Вкусотия. Ненапразно казват, че Изтокът е тънко нещо. J


Продукти: 1 бр. яйце /XL/, 140 гр. пшенично брашно, 2 бр. ванилии на прах, 100 мл. хладко прясно мляко, 2 с.л. с връх захар, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.л. ром, 5-6 по големи банана.
Около 250 – 300 мл. олио за пържене.

Начин на приготвяне: Обелвате бананите. Нарязвате ги на три части – през 6-8 см... Всяка част разцепвате на половина по дължина.
Яйцето разбивате  със захарта на пяна. Прибавяте на части млякото при постоянно биене. След това ромът и разтопеното краве масло. Накрая, на части омесените брашно и ванилия. Разбивате добре ,до гладка хомогенна смес, без бучици.
В тиган с дебело дъно загрявате мазнината на малко над средна температура /от 9 степени, пържих на 5 степен/. Топвате бананите в готовата панировка, оцеждате /да не капи/ и пържите по 3-4 мин., до приятен кафеникав загар от всяка страна. Изваждате и оцеждате на кухненска хартия.

Добър апетит!

В оригиналната рецепта се пържи 15-20 мин. до хрупкава, почти черна корица, но аз не рискувах. И така се получи страхотен вкус.Млякото в оригинал е кокосово, но става и с обикновено.
4

4 коментара:

  1. Браво за рецептата! Вече втори път ги правя! Страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз вече повторих! Благодаря, че се отбихте тук!

      Изтриване
  2. Честно казано панираните банани никога не са ме привличали, ама пък щом обещаваш вкусотия...пък и днес пазарувайки след почивката най-малко пък за банани бих се сетила, ама то такава промоция, че купих ща не ща :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз предпочитам плода натюр. Ей така, да си ръбам. Но рецептата си е изкушение.

      Изтриване