четвъртък, 28 август 2014 г.

Салата с печени чушки и патладжан

В сезона на зеленчуците и туршиите една лесна салата с подръчни „материали”.

Продукти: 3 средноголеми патладжана, 2 червени и 2 зелени чушки, 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз, 3- 4  скилидки чесън, 60-80 мл. зехтин, 1-2 с.л. оцет, сол на вкус, маслини за украса.

Начин на приготвяне: Изпичаме патладжана и чушките. Оставяме ги да изстинат в затворен съд. Обелваме и слагаме на гевгир за 30 мин. да си оцедят горчивата вода.Зеленчуците нарязваме на парчета по 2 -3 см. Омесваме внимателно с пресованите скилидки чесън, сол на вкус и накълцаният магданоз. Зехтина и оцета /можете да използвате лимонов сок вместо оцет/ омесваме и заливаме салатата. Внимателно отново объркваме и украсяваме с маслини.
Количеството на зехтина и оцета може да варира според вкусът Ви.
Налейте си хубава ракия и Наздраве!

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар