събота, 2 август 2014 г.

Карамелизирани тиквички със сос.

Продукти:
2 бр. средни тиквички – 400гр.
1 с.л. захар с връх
30 мл. олио
щипка шафран, 150 мл. вода, сол на вкус

Сос – 3 с.л. майонеза, 1 с.л. лимонов сок, 1 и ½ с.л. натрошено синьо сирене и 1-2 пресни листа от мащерка.

Начин на приготвяне: Обелвате тиквичките и ги нарязвате по дължина на резени с дебелина 1 см.. В тенджерата карамелизиране 1/2 с.л. захар с олиото Прибавяте 150 мл. вода. Оставяте да кипне, след което слагате нарязаните тиквички, ½ с.л. захар,щипка шафран и сол на вкус.
Ястието ври на тих огън 20-25 мин. и изваждате тиквичките.

Сервирате веднага и заливате отгоре със соса.
Сос – разбивате майонезата с лимоновият сок, прибавяте накълцаните на дребно листа от мащерка и натрошеното синьо сирене. Разбърквате..

Може би не на всеки ще се хареса това близкоизточно ястие, но на ентусиастите

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар