вторник, 22 юли 2014 г.

Картофена салата

Лесна и бърза за изпълнение. Може да се поднася самостоятелно или като гарнитура към разни печени, задушени меса.

Продукти: 1 кг  картофи, 2 глави кромид лук / може и червен/, 2 с.л. магданоз /копър/, 1.5 с.л. оцет – 6 градуса /лимонов сок/, 3 с.л. олио /зехтин, разтопено краве масло/, 1.5 ч.л. сол, маслини за украса.

Начин на приготвяне: Картофите се измиват добре със студена вода и се сваряват в леко подсолена вода. Като ги боднем с вилица, тя трябва да влиза безпрепятствено от единият край до другия на картофа. Умишлено не давам време за варене, защото картофите са толкова много на видове, че ми е невъзможно да го определя. Варим на умерена температура, щом заври водата. Още топли се обелват и нарязват на малки кубчета – 2 см. Веднага се прибавят мазнината, оцета и солта. Разбърква се с ДЪРВЕНА лъжица. После слагаме нарязаният на полумесеци  или по дребно лук /предпочитан от мен е червеният/, накълцаният на дребно пресен магданоз или копър. Разбъркваме внимателно и най отгоре украсяваме с маслини
Сервираме.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. за мен гарнитурата на салатата, моля :)
    Наздраве, Ванка! Такава я обичаме и ние салатата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наздраве Пепи1 За теб всичко в комплект. :) Поздрави!

      Изтриване