сряда, 2 юли 2014 г.

Пълнени чушки с яйца и сирене

Лято е! Обичаното от мен ядене е домат и прясно сирене или прясно откъсната зелена чушка напълнена с прясно сирене. Та в тази насока е днешната рецепта, но продуктите са термично обработени.

Продукти: 11-12 средноголеми чушки /за предпочитане зелени/, 350 гр. краве сирене, 4 средни яйца, 1 домат, ½ връзка ситно нарязан, 100 мл. олио и малко сол.

Допълнително домат, брашно или 2 филийки хляб за запушване на отворите.
Начин на приготвяне: Чушките измиваме и  почистваме от семената /”изтърбушват се”/. Доматът  обелваме, почистваме от семената и нарязваме на ситно. Яйцата разбиваме леко, прибавяме натрошеното сирене, нарязаните домат и магданоз. Посоляваме почистените чушки леко отвътре и пълним с яйчната смес, като оставяме малко място до края. Надупчваме ги около отвора. Запушваме ги с резенче домат или парче хляб. Можем да оваляме отвора м брашно, без да го запушваме.Нареждаме в огнеупорна тава за печене. Наливаме 100мл. и заливаме чушките със 100 мл.. олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 20 минути, след което обръщаме и допичаме.



При поднасянето можем да поръсим със салца.

Добър апетит!

4 коментара:

  1. Или поляти с доматен сос! Чудни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ,така е! Наскоро пробвах поляти с чили сос. :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Аз да попитам тихичко, не ми се смейте, зелените чушки не са ли по-твърди? Аз съм ги правила с жълти чушки. Греша ли? Поздрав.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Вили! Обичам ги с зелени. Дори понякога пълня прясно откъснатите зелени чушки от градината с прясно сирене и си ...рупам ли, рупам.
      За мен зелените чушки не са твърди, но все пак зависи от сорта.
      Поздрави!

      Изтриване