понеделник, 9 юни 2014 г.

Крем супа с пилешко месо и зеленчуци.


Продукти: 500 г пилешко месо  с кости - 1/2 пиле, 1 глава кромид лук - 50 г , 50 г моркови, 120 г картофи - 2 бр., 100 г домати - 1 бр. , 100 г пиперки – 2 бр., 1-2 скилидки чесън, 60 г мазнина - олио или краве масло / маргарин, 2-3 с.л. ориз, магданоз, 1 жълтък , 1 с.л. оцет и сол на вкус

Начин на приготвяне: Почистеното и измито пиле се нарязва на парчета и се вари на умерен огън заедно със зеленчуците - лук, картофи, морков, ситно нарязан домат, пиперки, ориз и мазнината. След омекване на месото всичко се изважда. Месото се нарязва на дребни късчета. Зеленчуците и ориза се намачкват на каша /претриват/, или пасират на блендер. Всичко се връща обратно в съда и се вари 10-15 мин. Накрая се застройва с разбития жълтък и оцет. При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз. който я обича по пикантна може да добави лют смлян червен пипер и чер пипер.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Благодаря ви много за тази невероятна рецепта.Определено предпочитам ястие, които трябва да се консумират с лъжица, а не само с вилица.Те са много по полезни и здравословни.Още днес ще се опитам да направя и дано ми се получи така както изглежда и тук на снимката.Имам всички продукти,само да свърша работа и започвам.Ще се радвам ако покажете и някой вкусен десерт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря!
      А, вкусният десерт е днес. :)
      Хубав ден!

      Изтриване