вторник, 24 юни 2014 г.

Огретен



Продукти: 1 кг картофи, 60 г краве масло, 250 г сирене, 2 стръка пресен лук, 1 стрък пресен чесън, 1 с.л. накълцан джоджен, 1 с.л. накълцан магданоз, малко чубрица /хубаво да е прясна/, 40 мл доматен сок, щипка захар, 400 мл прясно мляко, 60 г кашкавал, 4 бр. яйца, 2 с.л. брашно, сол и чер пипер.

Начин на приготвяне: Картофите се измиват и сваряват, след като са готови се обелват и нарязват на филийки. Нарежда се ред картофи в добре намазнена тава. Натрошеното сирене се разстила върху картофите, заедно с подправките, доматеният сок, накълцаните на дребно лук и чесън и отново се нарежда ред картофи. Поръсват се с малко смлян чер пипер и сол. Отгоре се поставят парченца масло. Ястието се запича във фурна за около 20 минути на 200 С. Разбиват се яйцата, млякото, брашното, настърганият кашкавал и солта. Със сместа се заливат картофите и сиренето. Допича се още 10-15 мин., докато почервенее отгоре.


 
Добър апетит!

2 коментара:

  1. Иван, аз не слагам домати в огретена, но тук видях в продуктите и ми стана интересно. После обаче в приготвянето ги няма, пропуск ли е или горе са в повече?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го оправя! Доматеният сок се слага при сиренето, по средата. Просто съм го изпуснал. Благодаря!

      Изтриване