сряда, 11 юни 2014 г.

Пресни ягоди със сметана, залети с карамел.

Една бърза, лесна и вкусна „рецепта”. Просто идея за бърз десерт, човек да си „развинти” фантазията.

Продукти: Пресни ягоди, заквасена сметана, 60гр. захар, 20 гр. краве масло.
Начин на приготвяне: Откъснете си хубави пресни ягоди. Почистете ги, измийте ги и ги оставете за 30-40мин. в хладилника.
В подходяща чиния, слагате по чаена лъжичка СТУДЕНА заквасена сметана, отгоре СТУДЕНА средноголяма ягода и заливате с горещ карамел, приготвен по следният начин.
60 гр. захар се разтопява на средносилен огън, когато започне да покафенява се прибява кравето масло на стайна температура. Бърка се енергично до хомогенна смес и заливат отгоре ягодите.
Добър апетит!

Ако не Ви е допаднала идеята, можете да си ги хапнете ягодките направо прясно набрани.

3 коментара:

  1. Това е за тези, които сами си берат ягодите :)
    Чудесна идея, Ванка!

    ОтговорИзтриване
  2. А това пък е толкова бързо и изкушаващо и четейки за прясно набрани - вече наистина съм хванала автобуса :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допада идеята!Та ти си направо страхотен!

    ОтговорИзтриване